Followers

Pages

Tuesday, March 24, 2009

Incident

Hari ini aku balik kerja awal... kerana terima panggilan kecemasan dari orang rumah aku... kira-kira 11.20am... katanya jatuh tergolek kat bilik air... sambil menangis-nangis tahan kesakitan... hati aku rasa tak sedap dan tak tenang... maka aku pun mohon cuti kecemasan dan kejar balik ke rumah... sebelum ini pun... orang rumah aku pernah jatuh kat dapur... kira-kira 2 tahun yang lepas... tergelincir sambil memegang mangkuk kaca... akibatnya... serpihan kaca mangkuk tersebut tercucuk salah satu urat saraf tangan kanannya... doktor mengesahkan salah satu urat saraf hampir putus... tetapi masih boleh dijahit lagi... walaupun luka sudah sembuh... kesakitan masih terasa... sampai ke hari ini pun jari kelingking dan manis tidak dapat digenggam sepenuhnya... dan merasakan separuh tapak tangan mengalami kekebasan... seolah-olah mengalami kecacatan... aku kasihan... aku takut peristiwa seumpama begitu berulang kembali... Nauzubillah... minta dijauhkan... sebenarnya aku belum berkesempatan untuk membawa isteri aku jumpa pakar urat saraf... InsyaAllah akan aku usahakan secepat mungkin... sekiranya rakan-rakan blogger's ada kenalan doktor-doktor pakar urat saraf... sila-silalah ya?

Uiks! Lari tajuk pulak... berbalik kepada cerita asal... sesampainya aku ke rumah... nampak isteri aku jalan terjengkut-jengkut... syukur Alhamdulillah... luka tidak besar mana... cuma celah belah jari kaki kanan terbelah... akibat terpijak bangku kecil plastik yang aku gunakan untuk sental kain... sejurus itu... aku ajaknya ke klinik... dia tak mahu... katanya takut kena injection macam hari itu... katanya pakai ubat gamat sudahlah... jadi aku pun layan sajalah...

Memandangkan isteri aku sakit hari ini... maka dapur pun tak berasap... nak harapkan aku yang masak? Mahu tunggang langgang dapur itu nanti... bukan aku tak tahu masak... cuma rasa malas ke dapur... setakat goreng telur... masak yang simple-simple itu bolehlah... masa isteri jatuh sakit tangan hari itu... akulah jadi chef sambilan... masak sup ikan haruan... sebab isteri aku kena pantang makan... tapi resepi isteri aku ajarkan... hehe...

Oleh kerana dapur tak berasap hari ini... maka aku dan isteri perlu mengisi perut di luar... aku bawa isteri aku makan dekat Subang Bestari... alah makan biasa-biasa je... janji kenyang perut... lupa pula nak snap gambar makanan... kalau tidak bolehlah buat kengkawan terliur... huhu... jangan marah...

Dalam perjalanan balik ke rumah... tetiba isteri aku mengingatkan aku tentang birthday neneknya yang bakal kunjung tiba hujung minggu ini... terlintas nak belikannya hadiah... jadi isteri aku pun ajak masuk kedai jual barangan Vantage... untuk maklumat lanjut... sila layari... http://www.vantage.com.my/ . Amboi! mak datuk! terkejut aku tengok harga-harga barangan kat situ... sempat juga aku minta izin tuan punya kedai untuk snap beberapa keping gambar... baik hati pula tuan kedai ini... mana tidaknya... sebab isteri aku dah booking nak beli satu set barangan Vantage... Harga? Tak payahlah aku tulis kat sini... faham-faham je lah... yang pasti... hujung bulan nanti kopak lagi... hihi... Yang aku pula sempat beli Bear Pen Holder... oklah... dah panjang lebar merapu nih... korang layanlah gambar-gambar yang sempat aku snap tadi...

Bear Pen Holder









Gambar-gambar yang di snap secara rambang dalam kedai barangan Vantage

15 comments:

Dj Epoi said...

Salam.....

Walaweiiiiiiiiiiii panjang lebau citer kau rini...heheheh pasal....BALAS DENDAM eik? hehehehe

Wei....kalau tak okes gak Tangan Bini Lu......Lu kna gak bawa tgk DOKETER......pasal dia check up detail cikit....baru Lu ponk Poas hatikan?

Bab Nenek Kau nyer adiah.....mak oiiii!!!! hebat siut!!!

Gua nengok gambow ponk naik seram bulu ruma Gua..heheheheh
Fav SIS MARIA kut tuh!!!!

Baguih aaar camtuh....Takdak Yang Tua ...Mana ada yang MUda....

Salam Sama Nenek Lu..k..
Ops...wife Lu gak...take care....

hysMan.. said...

Salam bro,
panjang oo cite..:)
naseb baek takde pape..kalu ade pape..poneng lagi kepalo ha..

Fuyooo barangan tak nak mcm mahal plak..gerun aku nengok..
baguih2..jgn dok berkira,nanti tuhan balas berganda2 pada kita..
hehee..

yg pasti,make sure barangan tu takdak malanine..
hahaa..peace!!
:p

khairul onggon said...

Salam.... memang suami mithali betulhehehe.. Tu lah guna kita kawen kan, suami isteri salaing bantu membantu, ingat mengingati... Beruntung dapat rumahtangga yg bahagia... :)

Pasal jatuh2 bilik air ni mmg seyeskan, tak bole kita wat main2... Pasni kena hati2.. hehe..

Encik Cerpelai said...

Salam bro..
Waahh..!! Tiga topik dalam satu statement..
Tumpang simpati atas nasib malang bini bro.. Gua tak kenal mana-mana pakar laa bro.. Sebab gua sendiri pun tak terkenal..
Kehkehkeh..

Hadiah nenek bro memang superb menggambarkan keprihatinan keluarga bro pada warga tua.. Bagus.. Bagus..!!

Setuju dengan kata-kata Bro Epoi

CAHAYA said...

Salam Amirul,

Semoga isteri encik Amirul lekas sembuh. Adoi, camne la leh tergelincir tu. hati2 lain kali.

**Suka la VANTAGE tu. Cute sangat!

nueeunlimited said...

salam..
wah pnjg nau cite ni ha...uih jatuh pon smpat g kdi vantage tuh.huhu..hrp2 cpt le smboh ye. jga bini 2 bebaik..nnt kurus lak encik amirul xpat mkn mskn air tgn bini.kih3x...
* Dak Nuee ghase owg2 kaya je leh bli vantage. hehe... ( ni pndgn owg yg x mnt pgn mgkuk. keh3x.. )

Tukang cerita said...

Bro Amirul...
Ok ker Isteri tuh....
hati2 ek lain kali...
Org pompuan nih, banyak penyakitnya.....

~takut ada kesan jangka panjang lak...~

MariaFaizal said...

Amirul,
Just managed to get a hold of hubby's lappey :)

But, Amirul kena bawak jumpa Dr juga your wifee.Just to ensure.

And, kedai vantage tu sangat cantik interior nya. Thanks for sharing the beautiful shots. But I'm not into vantage yg bunga2 & i know price range pun..hmmm...boelh tahan mahal, he he...

But what you've bought is totally cute & cool!

P/S: Thanks for your kind wishes about entry rgdg my late step-mom.Really appreciate it.

Rgds to your lovely wifee & kiss2 Suki.

MariaFaizal said...

Correction :
Kena bawak jumpa Specialist jugak!
(not just normal Doctor)

Fly said...

semoga isteri sohabat cepat sembuh ye...Aku dapat bayangkan ko mempunyai keluarga yang sangat bahagia. tahniah mirul

Idalara said...

salam mirul..laa...siannya...nasib baik tak seberapa lukanya..kalau agak2 masih tak eluk baik g jpe doktor..jgn dibiarkan..takut ada yg tersalah urat...kalau mirul rasa nk cari pakar urut urat ni kt kg akak di umbai mng ada..cara urut tu tguk pada kecederaan yg lama pun insyaallah dia boleh ubatkan..cara rawatan guna daun kelapa atau urut dgn tangan..ramai yg patah2,yg dah bertahun tak boleh berjalan pun insyaallah boleh sembuh..bab2 urat saraf ni insyaalllah dia mng pakar...sdr dekat akak juga tukang urut tu..eluk gak mirul bawa wf g urut sbb jatuh tergolek tu bahaya gak mgkin ada urat2 yg tersimpul yg kita tak nampak yg kesannya kemudian datangnya...

pergh..meleleh air liur akak tguk brg2 vantage tu..akak mng minat sesangat tapi bila pkir budget buat lupa je lah...tntu nenek wf mirul suka sgt dpt hadiah harijadi..

salam sayang buat wf mirul (nama apa ek)dan nasihat akak hati2 lain kali ye dik..

amirul said...

Walaikumsalam Sahabat Epoi,
Kira begitulah gaknye... hehe...

InsyaAllah... akan aku uruskan... mencari doktor pakar urat saraf...

Pasal hadiah tuh... aku pun seram sejuk gak... sayang bini punye pasal... layan jelah... bukan selalu... asalkan happy...

InsyaAllah... nanti aku sampaikan salamnya... Thnks bro...

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Walaikumsalam Man,
Panjang bona ko? Sori ek... kalu buat Man penat baco... bukan niat dihati...

InsyaAllah... Allah balas bergannda nanti... :)

Setahu aku yg barang plastik tuh ada melanine... tapi yg ini seramik... ada gak ke? tak tau plak? PEACE NO WAR... hehe

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Walaikumsalam khairul,
Belum layak lagi daa... bakal... InsyaAllah... hehe...

Yes! bab jatuh2 bilik air ni takleh buat main... silap haribulan... faham2 jelah... InsyaAllah pasni lebih berhati... Thks bro... :)

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Walaikumsalam Encik Cerpelai,
Gara2 lepas geram punya pasal daa... hehe... terima kasih atas kesimpatian anda... amat menghargai...

Pasal doktor pakar tu...nanti aku usahakan... usah rendah diri bro... nanti jadi terkenal susah owh...

Hadiah tu sesekali pesalahnye... ye tak? Thks bro...

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Walaikumsalam Cahaya,
Ameen... terima kasih atas doa tuh... amat menghargai... malang tak berbau... InsyaAllah...

kalu suka VANTAGE tuh ape lagi... copy & paste le... hehe...

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Walaikumsalam Dak Nuee,
Hahaha... pesalahnye panjang skit... sori kalu ponek baco... tulah pasal... dgn kaki terjengkut2pun masih sempat berjalan... :)

Terima kasih atas doa... ameen... Mmg pun org2 kaya je pakai VANTANGE... tapi aku tak kaya... beli mana yg termampu... :)

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Salam Dik Nurul,
Alhamdulillah... still ok... InsyaAllah ingat pesanan tuh...

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Salam Sis Maria,
Dah agak dah... mesti ada lappy problem nih... kalu tak... dialah yg pertama komen... hehe...

InsyaAllah sis... akan ku usahakan nanti...

Yep! Mmg cantik... harganya pun cantik2 belaka... hehe... ops...ye ke? salah le tekaan bro Epoi tuh...

Yep! sebab cute&cool le saya beli tuh...

P/S: Its ok sis... sekadar sepohon doa buat arwah... Semoga rohnya ditempatkan org2 beriman... ameen...

amirul said...

Salam Sahabat Fly,
Terima kasih keatas doa... ameen...

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Walaikumsalam Kak Ida,
Alhamdulillah... luka tak besar mana... InsyaAllah akan diusahakan utk berjumpa pakar urat saraf...

Apepun terima kasih kak... InsyaAllah ada kesempatan... boleh juga try berubat kat kg akak tuh... terima kasih sekali lagi... amat menghargai...

Akak... Brgan Vantage agak mahal gak... saya masuk situ pun sebab isteri... alah... saya beli hadiah yg simple je... ikut kemampuan... yg mahal2 x mampu... :)

Salam sayang dr isteri saya buat sekeluarga akak... Nama isteri saya Suriayati... panggil Sue je... terima kasih kak...

SYAbAR said...

Aka terinngin juga, tp TAK MAMPU DEN.....

amirul said...

Salam Kak Syabar,
InsyaAllah Akak mampu memilikinya satu hari nanti... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...