Followers

Pages

Monday, May 11, 2009

Salah Faham

Pada suatu hari... ada seorang wanita yang bernama Kak Kiah telah pergi ke kedai runcit untuk membeli gula pasir... kebetulan kedai runcit yang dia kunjungi berhampiran dengan kedai yang menjual kain... kedai yang menjual kain itu pula bersebelahan dengan gerai minuman yang menjual air tebu...

Dalam perjalanan pulang... Kak Kiah disapa oleh dua orang peniaga yang masing-masing menjual kain dan air tebu tadi... " Kak... Kain Kak! Kak... Tebu Kak! ( berulangkali )...

Kak Kiah tidak menoleh dan menjawab sapaan kedua orang peniaga itu... sebaliknya dia balik kerumah secara tergopoh-gapah dan tersipu-sipu malu... Peniaga-peniaga itu tadi begitu kehairanan... mereka berpandangan sesama sendiri sambil menggaru-garukan kepala dan bertanya... " Apakah kesilapan yang telah kita lakukan ah ? sehingga Akak itu lari lintang pukang? " lalu kedua mereka tergelak guling tengok gelagat Kak Kiah tadi... sambil berkata... " apa-apa sajalah manusia ini "...

Ehem... ehem... mari kita uji minda... jawab soalan dibawah ini... hehehe...

1. Sekiranya kalian bijak pandai... mengapa Kak Kiah balik kerumah dalam keadaan cemas dan tersipu malu?
2. Apakah yang dimaksudkan oleh kedua-dua peniaga itu tadi?
3. Apa yang difikirkan oleh Kak Kiah sebenarnya?


??? Apapun... layan sajalah... keh3x...

15 comments:

IxoR@ said...

oiii malu la!
cekci sangat....sopan skit!

MariaFaizal said...

I know the answer for the question.But i still want to say that Kak Kiah tu sebenarnya yg pakai eye-shadow super blue & two-piece color peach/pink terang - walhal dia kulit gelap as pitch black (ala...mcm kat dlm gambar tu la..hehe..)

Still she feels okay,but bila kain dia 'tebu'kak,baru dia terperasan dia lupa nak shave (she's really hairy)Muah ha ha...

joegrimjow said...

jkekeke
suke tgok pix tu

-jawapn?
xmo jawab
kekeke

hysMan.. said...

salam bro..
gwe cuba try test jawab ye..
klu salah tolong ajokan..haha..
ape ye...hmm..

1. sebab kak kiah malu dgn situasi yg ditimpanya tanpa usul peksa lari lintang pukang..
2. yg dimaksudkan oleh ke2-2 peniaga tadi,depa menjual kain dan air tebu..
3. yang difikirkan kat kepala Kak Kiah bahwa KAINNYA TERBUKAK..
hehe..

ade betoi kaa??

tehais said...

sama ada kak kiah tu takmau beli kain ataupun kat kain dia.........hehehehe :P

Tp gmba org utan tu sungguh menggoda.keh keh

Naz said...

Salam bro...
jawapannya sepertimana Man dah jawab.. hahahaha... aku pernah baca lawak ni kat majalah 'keluarga' mak aku di tahun 80an... ;)

SYAbAR said...

Sebelum bukan laman komen, mmg akak dah fikir, kak kiah lari lintang pukang sebab KAIN TEBUKAK. ha ha ha

@cu SaYaNg said...

dia jual kain & tebu...hehehehe
kak kiah tu kelam kabut sbb salah faham ingat kain dia terbuka...hehehehe

Tukang cerita said...

setuju dgn jawapan maria faizal...

:P

Tukang cerita said...

heheheee....
dah tau dh jawapannya...
dah pnah baca daaaa....

amirul said...

Salam Ixora,
Musim panas daa... ambik angin katanya... keh3x...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

Salam Sis,
Wow! terlupa nak shave? hahaha... tak perasan la plak... kui3x...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

Salam Joe,
Cilok dan tampal kat bilik... hari2bleh tengok... hahaha...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

Walaikumsalam Man,
Hehehe... bijak... bijak...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

Salam tehais,
Iye ka gambo org utan tu menggoda? keh3x...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

Walaikumsalam Naz,
Huih! 80an... Kuat daya peringatan ko ye... bagus2...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

Salam Kak Syabar,
hahaha... tapi dia salah faham...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

Salam acu,
hehehe... bijak2...
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

Salam TC,
Uiks! dah tau takpe... bagi mereka yang tak tau...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

hahaha heheheheh huhuhuhu hihihihihih.. waakakakakaka!!!

Lawa la itu GORILLA!!! Mak TARZAN ek?

p/s: tau jawapan, tapi x mao jawab!!

amirul said...

Salam MaMa,
Mak Tarzan kebendenya? Nenek tarzan maa... keh3x...

P/S: No problema... hehe

Naz said...

aku kalo bab2 lawak, memang boleh ingat... ;)

yantie said...

kesian kak kiah..lain kali gi kedai pakai seluar senag nak bukak langkah seribu lari laju2..HAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...