Followers

Pages

Friday, August 7, 2009

Keterlaluankah Aku?!

Semasa dalam perjalanan ke tempat kerja pagi tadi... aku mengamuk tak tentu pasal dengan seorang mamat motor ditengah jalan... adakah tindakan aku ini amat keterlaluan?!

Al-kisahnya... dalam kesesakan jalanraya yang luar biasa pagi tadi... disebabkan ada sebuah kereta yang rosak ditengah jalan... maka semua kenderaan yang berada atas jalanraya masing-masing selok sana... selok sini... semuanya nak cepat... kejar masa barangkali... termasuklah diriku sendiri...

Dalam situasi beginilah... sesi himpit-menghimpit yang agak keterlaluan akan berlaku... terutamanya mereka yang menunggang motosikal... masing-masing tidak mahu mengalah... dalam keasyikan menyelok kanan dan kiri jalan... tiba-tiba ada seekor mamat motor yang terover excited sehingga menyondol belakang motor aku sambil menjerit owh! Aku yang sememangnya bad mood diawal-awal pagi... apalagi?! Mengamuk tak tentu pasal... sambil mengucapkan kata-kata indah lalu terajang motor mamat itu secara spontan... sejurus itu aku meneruskan perjalanan...

Sesampainya aku ditempat kerja... aku mengenang kembali insiden yang berlaku sebentar tadi... difikir-fikir... rasa ada yang tak kena pada diri aku... macam samseng jalanan pun ada aku ini... Haih! Apa nak jadi?! Bagaimana sekirannya mamat motor itu balas tindakan aku pagi tadi?! sudah pasti satu pergaduhan akan berlaku... dan bagaimana pula nasib isteri aku sekiranya berlaku sesuatu kepadaku?! nauzubillah...

P/S: Astaghfirullah al-Azim 3x... Ya Allah... Kau ampunkanlah dosa hambaMu ini... menyesal tak sudah aku... :(

14 comments:

nueeunlimited said...

Salam..
mmg gtu le manusia.. da wat baru tersedo. sib baik tersedo.hehe...
kalo dak Nuee pon hangin gak kalo kna gtu. tapi xde la nk trajang smpi gtu. takot wo... mnsia skang mcm2 akal die nk kenakan owang..
Wallahualam....

Idalara said...

salam Mirul
kadang2 kita teralpa bila kita terlalu marah..hingga tindakan kita boleh mengancam insan tersayang di sisi kita..bnyk2 bersabar bila di atas jalan raya ye..mudah2an tak berlaku lagi insident spt itu ye..

p/s xhsb kak ida dulu sgt baran dijalan..itu sebab kak ida akan drive..sering berlaku pergaduhan bila dia mula marah..takut betul kak ida.

joegrimjow said...

da jadi cam samseng jalanan yaa
ishh
xpe
bagi pengajaran kat die 2
hehe

Dj Epoi said...

Salam...

Memang kita nih tak lari dari perbuatan yg Negatif bila dah Emergency TERGADAH heheheheheh...

Bagus ar camtuh!

Mintak simpang siut!!
Suked ponk gi kerja naik Moto jew siut!!!!

MariaFaizal said...

Bro,
Uiks? Gangsta paradise bro?
he he he...
It's alright bro..lagipun bro dah muhasabah diri..

Setiap manusia memang ada pasang surut nya bro. Tak lepas dari being khilaf. Each of us!

Take care bro & chill out.Send my love to your wonderful wifee.

pu3 balqis said...

takpa.. yang penting beringt..
pasnih takyah wat lagi dah..

tapi mmg bahaya sunggoh pon la aktiviti cmtu kat tgh jalan..

IxoR@ said...

Salam...

Aduh, malunya...
Gambar beruk tu...sexy lor...

'Hati-hati bila di jalanraya'

Tukang cerita said...

Tgh marah..semua bleh jadi...

SYAbAR said...

Pagi2 pintu rezeki dibuka untuk rezeki masuk. Jgn selalu moody awal pagi camni dik...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

mmm... sabor jerlaaa.....

hysMan.. said...

tenagh marah setan menguasai diri..
klu gwe da smack sama itu olang..
ngeh3x..
sabo bro..
rilex..byk2 istigfar ok..
:p

Mummy Hanan said...

salam Amirul,

Mmg lah kalau msa sdg marah, apa pun yg dibuat tak disedari....sya pun klau ada seprti kejadian sebegitu akan mrh tp tak beranilah nak buat apa yg awak buat....
Herm, apa pa pun, ia menjadi 1 pengajaran buat awak kan?.....

" berhati2 di jln raya, ingat org tersayang awak tu".....

Dj Epoi said...

Salam.....

Aik...sunyi jew nih?
Nih mesti tengah dok layan baik nyer Projek nih?
Betul ka?

P/S Update Please! heheheh ingat mengingati huhuuuuuuuu!!!

Krasz bAtu said...

blog aku dah ok ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...