Followers

Pages

Thursday, August 6, 2009

Itu Apa?!


Salam...

Sewaktu sedang bersiap sedia mahu ke tempat kerja pagi tadi... seperti kebiasaan... aku akan terlebih dahulu memanaskan enjin motosikal modenasku... apa tidaknya... takut kalau-kalau ianya meragam ditengah jalan... kang menjadi satu hal aku nak menolaknya... sedang aku duduk bertenggek atas motor sambil bersembang-sembang dengan isteri... anak mata kecilku terpandang kearah wayar telefon rumah... dan aku berkata... ayang tengok tu banyaknya semut!! Isteri aku memandang sambil mengerut-ngerutkan dahinya... macam ada something wrong je? Tersalah cakapkah aku ni... sampai isteriku buat memek muka camtu? Bisik hati kecilku...

Isteri aku pun mula bertanya padaku... sambil menunjuk ke arah tadi... Abang?! Itu apa?... aku membalas... semut le... bisik hatiku lagi... bukannya aku tak tahu itu apa? Cuma terlupa namanya... almaklum sajalah... pepagi otak aku bengap lagi... tak berhenti disitu... isteri aku menyoal lagi... abang?! Itu apa? Aku dengan selamba menjawab... serangga! Abang! itu kerengga bukan serangga la... balasnya sambil gelak guling-guling kat aku... Ciss! Terkenakah aku?! Hampeh betul! Nasib baik tiada sesiapa ketika itu melainkan kami berdua... malu den kalau bebudak mendengarnya... pasti mereka perli aku... apalah pakcik ni... kerengga pun tak tahu... hahaha... kalaulah aku boleh agak isteriku nak kenakan aku... pasti aku tak menjawab...

P/S: Teringat plak iklan raya tahun lepas... Itu apa?! Murai... Itu apa?! Murai... hehehe...

9 comments:

imanshah said...

Gurauan berkasih..baru rumah tangga bahagia!!

sicKo^ said...

kerengga bukan jenis serangga gak ker? haha

TokNabe said...

Ada satu pokok rambutan kat rumah saya, penuh dengan kerengga. adus memang susah nak panjat...

SYAbAR said...

amirul,

apa yg dibuat oleh honeyamirul tu, itulah senda-gurau dalam keluarga bg tujuan mengeratkan hubungan... tak gitu. Untung la ada isteri rajin buat lawak/mengena, buatnya dok moncong serius ja, senang dapat sakit jantung la dik...

buat le selalu ya honeyamirul

cerpelai said...

Tengah mamai memang 'weng' sikit kepala ye tak? Gua selalu terkena camtu..

Tukang cerita said...

hahahaaaa....
so sweet...
gurau2 bawa bahagia...
:)

CAHAYA said...

Yasmin dah takde, ada ke iklan2 best lagi?

@cu SaYaNg said...

senda gurau di pagi raya..hehehehe

Idalara said...

salam mirul n honey..
amboi..manjenya pasangan ni..seronok kak ida tguk..muga bahagia hingga khir nnti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...