Followers

Pages

Sunday, December 19, 2010

Saya Bukan Gay !

Sejak kebelakangan ini... isu tentang Gay hangat diperkatakan di kebanyakan blog... semakin banyak baca... semakin berderau darah tubuh ini mengenangkan mereka yang sanggup menghalalkan perbuatan terkutuk dan dilaknat itu tanpa segan silu... ada juga yang mengaku " I'm Gay... I'm Ok "... yang mengaku itu pula adalah Islam... yang bukan Islam pun memandang berat perkara jijik ini... apatah lagi yang beragama Islam? Dimana pegangan agama? Memalukan kaum sejenis saja... mereka yang terbabit ini WAJIB dikenakan tindakan tegas!

Sumber : Google 

Teringat 10 tahun lalu... ( ini adalah kisah benar saya )

Sekitar tahun 2000... seawal usia 23... masa itu baru habis belajar dan memasuki alam pekerjaan... kebetulan pihak majikan ada menyediakan kemudahan penginapan hostel untuk para pekerja mereka... untuk menjimatkan kos perbelanjaan melampau... saya mengambil keputusan untuk duduk di hostel dengan bayaran bulanan RM100 dan disediakan makan minum 3 kali sehari...

Nak dijadikan cerita... bukanlah tentang pekerjaan saya disitu... sebaliknya mengenai seorang warden yang ditugaskan untuk menjaga kepentingan penginap hostel terbabit... secara fizikalnya memanglah nampak seperti orang yang berbudi pekerti tinggi dan baik akhlak... mana taknya... tutur kata yang begitu sopan - santun bila berbicara... hakikatnya tidak sebegitu... " Don't judge the book by cover " ...  mungkin ungkapan ini amat sesuai digunapakai untuk mamat warden yang lewat 40 an itu...  

Pada suatu hari... sedang menonton televisyen dibilik tv... mamat warden ini datang dan duduk di sofa hadapan saya dan memulakan bicara... macam biasa saya pun melayan segala pertanyaan yang diajukan... tiba-tiba mamat warden ini tanpa segan silu mengajak saya untuk melakukan perbuatan terkutuk itu... katanya dia dah lama perhatikan pergerakan dan amat meminati saya... dan ingin melakukan hubungan bersama... serta meminta saya untuk menetapkan waktu yang sesuai untuk tujuan terbabit... Allahu Akbar... saya yang mendengar kata-katanya itu amat terkejut dan membalasnya dengan berhemah... Maaf... saya tidak berminat! " Saya Bukan Gay "... lalu beredar dari situ...

Perkara itu tidak berhenti disitu saja... sejak hari itu bila berselisih atau terjumpa... mamat warden ini akan merayu... amatlah meluat! Sampaikan saya terpaksa mengambil langkah berjaga-jaga bila keluar masuk hostel... seboleh-bolehnya saya akan cuba mengelak dari terjumpa mamat kemaruk tersebut...

Sehingga akhirnya saya membuat keputusan untuk berpindah keluar dari hostel dan menyewa bersama rakan-rakan  yang lain... entah apa khabar berita terkini tentang warden tersebut... harap telah taubat dan kembali ke pangkal jalan... mudah-mudahan...

16 comments:

hysman said...

salam...
dunia dah akhir zaman bro.
menghalalkn apa yg haram..
nape tak repot jer mamat yg kemaruk tu kat majikn..adeii...
mcm2 dunia skrg ni subhanallah..


btw,gambo tu trlalu ekstrim la incik amirul.. hehehh..

✿ CikCimi said...

dasat gile.
=.="

DanieL AdiE said...

moge die dh bertaubat..amin.

Judiene said...

Seriously, that was scary.
Thank god you move out of the place.
I mean who can stand people like that, begging to have sex with you.
Nightmare!
Hahaha.

IMANSHAH said...

salam amirul

berlaku di asrama2 sekarang ni..apapun semoga ALlah menyedarkan mereka

mr.syazwan said...

alahamdulilah

keterunaan kamu terselamat!

;p

amirul said...

Man,
Mulanya memang nak repot... tak ada bukti kukuh... :( lagipun saya masih budak kentang ketika itu... haha...

amirul said...

CikCimi,

Memang Dasyat! :p

amirul said...

Daniel,

Mudah2an...

amirul said...

Judiene,
Yes! Realy scary one that time... thanks for drop by...

amirul said...

Imanshah,

Sama2 kita doakan mereka kembali ke pangkal jalan...

amirul said...

Mr.Syazwan,

Hahaha...

MariaFaizal said...

Picture featured is definitely provocative,pak guard tu even more provocative...ha ha ha

However yg lebih terrifying is the fact most of us nowadays telah menerima budaya gay ni as norm in the society & it's an individual right to "behave" what ever they wanna be.Na'uzubillah..

hazlin said...

kenapa ek teruja kepada sesama jenis?

amirul said...

Sis Maria,

Kita tidak boleh membiarkannya menjadi satu budaya ikutan... harap pihak berwajib dapat melakukan sesuatu...

amirul said...

Kak Lin,

Soalan itu kena tujukan kepada mereka yang berkenaan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...